BALLINA KONTAKTET WEBMAIL
   
SHQIP   SRPSKI   ENGLISHREPUBLIKA E KOSOVËS
AGJENCIA E KOSOVËS PËR FORENZIKË
MISIONI
ZYRA E KRYESHEFIT EKZEKUTIV
DEPARTAMENTET
ORGANOGRAMI
LEGJISLACIONI DHE MARRËVESHJET
DOKUMENTET STRATEGJIKE
VENDE PUNE
SHPALLJE
GALERIA
HISTORIKU
ARKIVI I LAJMEVE
MINISTRIA E PUNËVE TË BRENDSHME
POLICIA E KOSOVËS  >>
AKADEMIA E KOSOVËS PËR SIGURI PUBLIKE  >>
INSPEKTORATI POLICOR I KOSOVËS  >>
RRJETI EVROPIAN I INSTITUTEVE SHKENCORE FORENZIKE  >>
LAJME & NGJARJE
05.04.2024
KRYESHEFI I AGJENCISË SË KOSOVËS PËR FORENZIKË Z. ILIR KUKAJ TAKOI ATASHEUN E AMBASADËS SE SHBA NË KOSOVË


Kryeshefi Ekzekutiv i AKF z. Ilir Kukaj takoi Atasheun  e Ambasadës së SHBA-ve Departamentit për Drejtësi-ICTIAP në Kosovë znj. Kimberly Riffe e shoqëruar nga dy zyrtare të ICITAP-it. Në këtë takim Kryeshefi Kukaj falënderoi znj. Riffe për përkrahjen e vazhdueshme që kanë dhënë deri më tani. Kryeshefi Kukaj u zotua se ky bashkëpunim duhet të vazhdojë edhe në të ardhmen në fushën e forenzikës për Republikën e Kosovës.

më shumë ...
23.08.2023
KRYESHEFI EKZEKUTIV I AKF MORI PJESË NË PRITJEN E ORGANIZUAR NGA INL-AMBASADA AMERIKANE

Kryeshefi Ekzekutiv i Agjencisë së Kosovës për Forenzikë Dr. Blerim Olluri, mori pjesë në pritjen e organizuar nga INL – Ambasada Amerikane me partnerët e saj. Në këtë takim, të pranishmëve ju drejtua Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës z. Jeffrey Honevier, i cili falënderoj për pjesëmarrje dhe i inkurajoj të vazhdojnë të punojnë fuqishëm në fushat të cilat i përfaqësojnë.

 

më shumë ...
05.10.2023
AGJENCIA E KOSOVËS PËR FORENZIKË VIZITOHET NGA NJË DELEGACION I EKSPERTEVE TË DROGAVE NGA SHBA--ja

Me datën 2 Tetor 2023 AKF-në kemi pritur  një delegacion nga SHBA të përbërë nga ekspert me përvojë nga fusha e analizimit të drogave. Temë e diskutimit të takimit ishte çështja e Drogave në përgjithësi duke përfshirë: Statistikat, kapacitetet analitike (metodat analitike), situatën aktuale, sfidat dhe vështirësitë. Por, vëmendje e veçante gjate takimit dhe diskutimeve i është kushtuar gjendjës me droga sintetike dhe substanca të reja psikoaktive si:

më shumë ...
05.02.2024
Vizitë studimore e Eksperteve të Balistikës në Institutin e Forenzikës “IVAN VUCETIC” Republika e Kroacisë

Nga data 23 deri 26/01/2024 kater ekspert nga Divizoni i Balistikës kanë  realizuar vizitë studimore në Institutin e Forenzikës “IVAN VUCETIC” në Republikën e Kroacisë, ku në ketë vizitë jemi pritur nga menaxheri i cilësisë dhe kolegët në fushën e Balistikës nga këto takime jemi informuar lidhur me pikat e me poshtme si:

  1. Për strukturen e institutit, numrin e personelit, pervojen dhe kualifikimet akademike të personelit në kuader të institutit.
  2. Për llojet dhe numrin e metodave të akredituara nëpër departamentet qe gjindeshin në kuadër të Institutit të forenzikës, ku kemi vërejtur numër me të madh të metodave të akredituara në krahasim me ne.
më shumë ...
21.02.2024
DELEGACIONI I AGJENCISË SË KOSOVËS PËR FORENZIKË, I UDHËHEQUR NGA KRYESHEFI Dr. BLERIM OLLURI PO VAZHDON ME VIZITËN NË SHBA

Delegacioni i Agjencisë së Kosovës për Forenzikë, i udhëhequr nga Kryeshefi Dr. Blerim Olluri me ftesë nga autoritetet amerikane po vazhdon të marrë pjesë në “Takimin e 76-të Akademisë Amerikane të Shkencave Forenzike” në Denver Colorado të SHBA🇺🇸. Në kuadër të këtij organizimi do të zhvillohen takime, pjesëmarrje nëpër sesione të disiplinave te ndryshme në fushën e forenzikës, 

 

më shumë ...
13.09.2023
AGJENCIA E KOSOVËS PËR FORENZIKË PËRKRAHET NGA UNDP MË PAJISJE FORENZIKE-BALISTIKE

Në ceremoninë e pranim-dorëzimit të pajisjeve forenzike Stereoskop dhe Boroskop për Divizionin e Balistikes, pajisje këto për ekzaminimin e armëve të zjarrit, komponentëve të tyre dhe municionit si dhe inspektimin e tytave te armëve te zjarrit, në mikpritje të Kryeshefit ekzekutiv të Agjencisë së Kosovës për Forezikë  Dr. Blerim Olluri të pranishëm ishin edhe:  Z. Blerim Gashani  Zëvendës Ministër i Punëve të Brendshme;

më shumë ...
27.07.2021
KRYESHEFI EKZEKUTIV I AKF DR. BLERIM OLLURI RAPORTOI NË KOMISIONIN PARLAMENTAR PËR ÇËSHTJET E SIGURISË DHE MBROJTJËS

Kryeshefi Ekzekutiv i AKF me ftesë të deputetëve, raportoi para Komisionit për Çështjet e Sigurisë dhe Mbrojtjes për të arriturat dhe sfidat e Agjencisë së Kosovës për Forenzikë. Kryeshefi Dr. Olluri para deputetëve ka paraqitur të arriturat e AKF, duke potencuar Akreditimin e laboratorëve me standardin ndërkombëtar ISO 17025, ndërtimin e Aneks Objektit me hapësirë prej 2500m2, pranimin e pajisjeve nga BE në vlerë 1,2 milion euro

më shumë ...
11.01.2022
AGJENCIA E KOSOVËS PËR FORENZIKE KRYEN HULUMTIM PËR PISTOLETAT E MODIFIKUARA

Experti i Balistikës nga Agjencia e Kosovës për Forenzikë z. Fejsal Lutfiu për rreth 5 muaj ka kryer hulumtimin lidhur me konvertimin e Pistoletave me gas të konvertuara në Pistoleta reale vdekjeprurese te kalibrit 7.65. Gjatë hulumtimit ai ka studiuar menyrën e konvertimit si dhe modelet e armeve të modifikuara.Hulumtimin e ka kryer me disa modele të armeve si: Pistoleta Zoraki mod 925 , pastaj Zoraki mod 914b, Ekol Tuna, etj.

më shumë ...
14.04.2023
AGJENCIA E KOSOVËS PËR FORENZIKË MERR OPINIONIN NGA PALËT/KLIENTËT PËR VITIN 2022

Analiza e përgjigjeve të të anketuarve tregon se palët janë shprehur të kënaqur me shërbimet e ofruara (pranuara) nga Agjencia e Kosovës për Forenzikë. Kjo është edhe një dëshmi më shumë se Agjencia e Kosovës për Forenzikë vazhdon të ofroj shërbime cilësore forenzike me standardet më të larta ndërkombëtare.

më shumë ...
01.08.2023
EKSPERTËT E DIVIZIONIT (LABORATORIT) PËR ANALIZA KIMIKE TË NARKOTIKËVE ARRIJNË REZULTATE TË LARTA NË TESTIN NDERKOMBËTARË TË AFTËSIVE PROFESIONALE.

Ekspertet e Divizionit (Laboratorit) për Analiza Kimike të Narkotikeve: Shyhrete Tahiri dhe Sami Mavriqi, ju nënshtruan testit të aftësive profesionale “Seized Materials (SM) 2023; Round 1” nga UNODC (United Nations Office on Drugs and Crime) që është një lider global në luftën kundër drogave të paligjshme dhe krimit ndërkombëtar.

më shumë ...
02.11.2021
NËNSHKRUHET MARRËVESHJA E BASHKËPUNIMIT NDËRMJET AGJENCISË SË KOSOVËS PËR FORENZIKË DHE INSTITUTIT TË MJEKSISË LIGJORE

Në ambientet e Agjencisë së Kosovës për Forenzikë sot  u  nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit ndërmjet Agjencisë së Kosovës për Forenzikë dhe Institutit të Mjekësisë ligjore. Qëllimi i kësaj Marrëveshjeje të Bashkëpunimit në mes të Agjencisë së Kosovës për Forenzikë dhe Institutit të Mjekësisë ligjore është dhënia në shfrytëzim e sistemin LIMS (Laboratory Information Management System) Sistemi i Menaxhimit të Informatave në Laborator nga AKF-ja tek Instituti i Mjekësisë Ligjore.

më shumë ...
 
25.02.2022
DELEGACIONI I AGJENCISË SË KOSOVËS PËR FORENZIKË PO QËNDRON PËR VIZITË ZYRTARE NË SHBA

Delegacioni i Agjencisë së Kosovës për Forenzikë, i udhëhequr nga Kryeshefi Ekzekutiv Dr. Sci Blerim Olluri, me ftesë dhe në përkrahje të autoriteteve amerikane po marrin pjesë në “American Academy of Forensic Sciences, 74st Annual Scientific 2022” në Seattle-Washington USA .

më shumë ...
 
21.01.2021
AGJENCIA E KOSOVËS PËR FORENZIKË MERR OPINIONIN NGA PALËT/KLIENTËT PËR VITIN 2020

 Analiza e përgjigjeve të të anketuarve tregon se palët janë shprehur të kënaqur me shërbimet e ofruara (pranuara) nga Agjencia e Kosovës për Forenzikë. Kjo është edhe një dëshmi më shumë se Agjencia e Kosovës për Forenzikë vazhdon të ofroj shërbime cilësore forenzike me standardet më të larta ndërkombëtare.

më shumë ...
 
21.06.2019
AGJENCIA E KOSOVËS PËR FORENZIKË RI-AKREDITON LABORATORËT E SAJ SIPAS STANDARDIT NDËRKOMBËTAR SK EN ISO/IEC 17025.

Sot me datë 20.06.2019 Kryeshefi ekzekutiv i Agjencisë së Kosovës për Forenzikë Dr.sc. Blerim Olluri ka pranuar certifikatën nga Drejtoresha e  përgjithshme e  DAK-ut  znj.Gentiana Islamaj për ri-akreditimin e pesë laboratorëve aktual të akredituar  me metoda shkencore sipas standardit ndërkombëtar të cilësisë ISO17025 si dhe akreditimin një Laboratori të ri .

më shumë ...
 
14.03.2022
EKSPERTËT E DOKUMENTAVE DHE DORËSHKRIMEVE ARRINË REZULTATE TË LARTA NË TESTE NDERKOMBËTARE TË AFTËSIVE PROFESIONALE

Specialistet e larta nga Divizioni i Dokumnetev dhe Dorshkrimeve, Nadire Ibrahimi dhe Leonora Shillova iu nënshtruan testit të aftësive profesionale  “Handwriting Examination 2021-5241”, nga kompania Amerikane Collaborative Testing Services (CTS) Inc. Në këtë test, specialistët janë sfiduar me dëshmi komplekse nga fusha e dorshkrimeve dhe nënshkrimeve. Ekspertimi eshte kryer  me metoda shkencore të validuara dhe akredituara

më shumë ...
 
20.09.2021
Ekspertët e Daktiloskopisë arrinë rezultate të larta në teste nderkombëtare të aftësive profesionale

Më datë 13.07.2021, Specialistët e lartë nga Divzioni i Daktiloskopisë dhe Traseologjisë, Avni Dragobuzhda dhe Flurim Sahitaj, iu nënshtruan testit të aftësive profesionale  “21-5190 Latent Print Processing - Varied Surfaces”, nga kompania Amerikane Collaborative Testing Services (CTS) Inc. Në këtë test,

më shumë ...
 
23.06.2022
Vizitë nga Ekspertet Forenzikë nga Shqipëria ne kuadër të Programit CEPOL

Me rastin e vizitës në Agjencia e Kosovës për Forenzikë (AKF) nga data 13-17.06.2022  në kuadër të Programit të Shkëmbimit të CEPOL (CEPOL Exchange Programme) për vitin 2022 në fushën e Forenzikes, nga Instituti i Policisë Shkencore/Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit, Republika e Shqipërisë.  Gjatë muajit shtator gjithashtu presim që katër ekspert nga AKF-ja te bëjnë vizitë në Policinë shkencore në Shqipëri ku nga afër do te shohin aktivitete e përditshme forenzike në këtë Insttitucion.

më shumë ...
03.10.2022
Ekspertet e Divizionit (Laboratorit) për Analiza Kimike te Narkotikeve me sukses përfunduan trajnimin “Clandestin Laboratory & Chemical Diversion Course”

Nga data 12 - 23 Shtator 2022, tri ekspertet  Divizionit (Laboratorit) për Analiza Kimike te Narkotikeve: znj. Adelina Nimanaj-Halili, znj. Shyhrete Tahiri, dhe znj. Edona Kryeziu dhe zyrtar te agjencive të tjera në vend, morën pjesë në trajnimin e avancuar Clandestin Laboratory & Chemical Diversion Course”, të organizuar dhe koordinuar nga ICITAP-i, të financuar nga Qeveria e SHBA-ve dhe te udhëhequr nga ekspertë te DEA-s (Drug Enforcment Administration) Amerikane, që është mbajtur në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike në Vushtrri.

më shumë ...
18.02.2020
DR. BLERIM OLLURI ZGJEDHET ANËTAR I AKADEMISË AMERIKANE TË SHKENCAVE FORENZIKE

Në Anaheim të Kalifornisë- SHBA , po mbahet “ Takimi i 72 të vjetor i Shkencave Forenzike “ i organizuar nga Akademia Amerikane e Shkencave Forenzike, Akademi kjo e themeluar në vitin 1948. Në këtë Ceremoni u promovua Kryeshefi  i  Agjencisë së Kosovës për Forenzikë  Dr.sc Blerim Olluri anëtar i kësaj akademie .

më shumë ...
05.05.2021
AMBASADORJA E FRANCËS VIZITOJ AGJENCINË E KOSOVËS PËR FORENZIKË

Ambasadorja e Francës në Kosovë znj. Marie-Christine Butel, vizitoj Agjencinë e Kosovës për Forenzikë, me qëllim të promovimit të donacionit “Aplikacionit TRAFFIC”, i dizajnuar për fushën e balistikës.Në vizitën e realizuar në AKF, Ambasadorja Franceze anj Butel, u prit nga Ministri i Punëve të Brendshme Dr. Xhelal Sveçla dhe Kryeshefi Ekzekutiv i AKF Dr. Blerim Olluri.

më shumë ...
23.09.2021
AGJENCIA E KOSOVËS PËR FORENZIKË PËRKRAHET ME PAJISJE PROFESIONALE SHKENCORE NGA KOMISIONI EVROPIAN

Në ambientet e AKF-së, është bëre nënshkrimi i certifikatës përfundimtare te pranimit për instrumentet për Divizionin për Analiza Kimike te Narkotikeve, dy (2) GCMSMS dhe një (1) HPLC/DAD si pjese e Lotit # 4 nga projekti IPA nga Komisioni Evropian. Nënshkrimi certifikatës përfundimtare te pranimit nga AKF është bërë nga Kryeshefi Ekzekutiv i AKF-së, Dr. Blerim Olluri kurse 

më shumë ...
24.11.2021
AGJENCIA E KOSOVËS PËR FORENZIKË FILLON HARTIMIN E DOKUMENTIT STRATEGJIK “STRATEGJIA ZHVILLIMORE AKF 2022-2026”

Në ambientet e Agjencisë së Kosovës për Forenzikë nën udhëheqjen e Kryeshefit Ekzekutiv Dr. Blerim Olluri, filloj hartimi i dokumentit strategjik “Strategjia Zhvillimore AKF 2022-2026”. Kjo strategji filloj të draftohet në bashkëpunim me donatorët INL, ICITAP, Komisionin Evropian, OSCE, TIKA dhe UNDP, e përkrahur edhe nga MPB.

më shumë ...
07.05.2021
AGJENCIA E KOSOVËS PËR FORENZIKË PRANOI DONACION NGA OSCE

Sot në një ceremoni të organizuar në ambientet e Agjencisë së Kosovës për Forenzikë, OSCE ka bërë dhurimin e një donacioni të rëndësishëm (10 laptop HP) për AKF. Pranim dorëzimi I këtij donacioni u bë nga Kryeshefi Ekzekutiv i AKF Dr. Blerim Olluri dhe nga Edward Anderson Drejtor Departamentit për Siguri dhe Rend Publik në OSCE.

më shumë ...
16.11.2017
DELEGACIONI I UDHËHEQUR NGA KRYESHEFI EKZEKUTIV I AKF-SË Dr. Sc. BLERIM OLLURI MERR PJESË NË KONFERENCEN E II-TË NDËRKOMBËTARE “SHKENCA LIGJORE DHE SFIDAT BASHKËKOHORE TË SIGURISË” NË TIRANË

Në konferencën e II-të shkencore ndërkombëtare “Shkenca ligjore dhe sfidat bashkëkohore të sigurisë”  të mbajtur në Tiranë më datë 15.11.2017 ku ndër pjesëmarrës ishin edhe nivelet të larta shtetërore nga Shqipëria dhe Kosova si: Kryeministri i Shqipërisë z. Edi Rama, Ministri i punëve të brendshme të Shqipërisë z. Fatmir Xhafaj,

më shumë ...
04.08.2020
MINISTRI AGIM VELIU VIZITOI AGJENCINË E KOSOVËS PËR FORENZIKË

Ministri i Punëve të Brendshme z. Agim Veliu, vizitoi Agjencinë e Kosovës për Forenzikë ku u prit nga Kryeshefi Dr. Blerim Olluri, me të cilin diskutuan për punën profesionale shkencore të AKF dhe menaxhimin e pandemisë COVID 19. Kryeshefi Dr. Olluri e njoftoi Ministrin Veliu për gjendjen aktuale të AKF-së

më shumë ...
17.08.2020
PJESËTARËT E FORCËS SË SIGURISË SË KOSOVËS ANGAZHOHEN NË PËRMIRËSIMIN E INFRASTRUKTURËS PËRCJELLËSE TË AGJENCISË SË KOSOVËS PËR FORENZIKË

Pjesëtarët e FSK-së me makinerinë e tyre, janë angazhuar që të përmirësojnë infrastrukturën përcjellëse të objektit të Agjencisë së Kosovës për Forenzikë.Pas përfundimit të angazhimit të tyre, Kryeshefi i Agjencisë së Kosovës për Forenzikë Dr. Blerim Olluri, priti në zyre me ç’ rast i falënderoj për kryerjen shembullore dhe profesionale të detyrës së tyre në përmirësimin e infrastrukturës përcjellëse të AKF-së.

më shumë ...
04.12.2017
KRYESHEFI EKZEKUTIV Dr.Sc. BLERIM OLLURI ME BASHKËPUNËTORË NGA AKF QËNDROJ PËR VIZITË NË KROACI

Kryeshefi Ekzekutiv i AKF-së Dr. Blerim Olluri me bashkëpunëtor ka zhvilluar  vizitë tri ditore në Institutin Kroat të Forenzikës “Ivan Vuçetiç” me përkrahje të Frank Flood nga misioni i OSCE. Kryeshefi Ekzekutiv i AKF-së Dr. Olluri ka zhvilluar takim në Institutin Kroat të Forenzikës me Drejtorin Dr. Gordan Mršić.

më shumë ...
  
KËRKO

Standartizuar sipas standartit SK EN ISO/IEC 17025
SHËRBIMET
UDHËZUES, FORMULAR TEKNIK
PUBLIKIME TË REJA
QASJA NË DOKUMENTE ZYRTARE
RAPORTI VJETOR
 KUTIA ELEKTRONIKE E ANKESAVE>>
Ankesë ndaj
Kontakti juaj (e-maili)
Përshkruani ankesën