BALLINA KONTAKTET WEBMAIL
   
SHQIP   SRPSKI   ENGLISHREPUBLIKA E KOSOVËS
AGJENCIA E KOSOVËS PËR FORENZIKË
MISIONI
ZYRA E KRYESHEFIT EKZEKUTIV
DEPARTAMENTET
ORGANOGRAMI
LEGJISLACIONI DHE MARRËVESHJET
DOKUMENTET STRATEGJIKE
VENDE PUNE
SHPALLJE
GALERIA
HISTORIKU
ARKIVI I LAJMEVE
MINISTRIA E PUNËVE TË BRENDSHME
POLICIA E KOSOVËS  >>
AKADEMIA E KOSOVËS PËR SIGURI PUBLIKE  >>
INSPEKTORATI POLICOR I KOSOVËS  >>
RRJETI EVROPIAN I INSTITUTEVE SHKENCORE FORENZIKE  >>
 
16.11.2017
DELEGACIONI I UDHËHEQUR NGA KRYESHEFI EKZEKUTIV I AKF-SË Dr. Sc. BLERIM OLLURI MERR PJESË NË KONFERENCEN E II-TË NDËRKOMBËTARE “SHKENCA LIGJORE DHE SFIDAT BASHKËKOHORE TË SIGURISË” NË TIRANË

Në konferencën e II-të shkencore ndërkombëtare “Shkenca ligjore dhe sfidat bashkëkohore të sigurisë”  të mbajtur në Tiranë më datë 15.11.2017 ku ndër pjesëmarrës ishin edhe nivelet të larta shtetërore nga Shqipëria dhe Kosova si: Kryeministri i Shqipërisë z. Edi Rama, Ministri i punëve të brendshme të Shqipërisë z. Fatmir Xhafaj, Drejtori i përgjithshëm i Policisë se Shqipërisë z. Haki Çako etj, ndërsa nga Kosova Kryeshefi ekzekutiv i AKF-së Dr. sc. Blerim Olluri, Drejtori i Përgjithshëm  i Akademisë së Kosovës për Siguri Publike, Z. Ismajl Smakiqi shoqëruar nga  delegacioni prej katër shkencëtarësh nga Agjencia e Kosovës për Forezikë.

Qëllimi i kësaj konference ishte mbledhja, përpunimi dhe zhvillimi i mendimit të kualifikuar shkencor nga fusha e shkencave ligjore, për përballjen me rreziqet dhe kërcënimet për sigurinë nga forma të ndryshme të kriminalitetit bashkëkohor. Ndërsa si synim kjo konferencë kishte të bashkojë njëzëri akademiket, shkencëtaret, profesionistet dhe ekspertet e fushave të ndryshme të shkencave ligjore për të ndarë përvojat, praktikat, punimet shkencore dhe gjetjet  nga fusha e forenzikës në raport me sfidat bashkëkohore të sigurisë.

Në këtë konferencë me procedim ndërkombëtarë ISBN dhe ISSN, Agjencia e Kosovës për Forenzikë  koontriboj me punimet shkencore si në vijim:

  • Shkenca e Forezikës në shtetin e ri të Kosovës, Dr. Sc. Blerim Olluri
  • Ekspertiza e ADN-së dhe roli i saj në procedurë penale, Dr. Sc. Blerim Olluri, Dr. Sc. Xhemajl Ademaj dhe Z. Sokol Dedaj
  • Parandalimi i akteve terroriste-strategjia ligjore në Kosovë, Shqipëri, EU dhe SHBA, Dr. Sc. Xhemajl Ademaj
  • Optimizmi i parametrave fragmentar voltage dhe Collision Energy për identifikimin dhe ndarjen e PENTAERYTHRITOL TETRANITRATI (PETN) me anë të pajisjes  LC/MS/MS, PhD. C. Milazim Tahirukaj, Dr. Sc. Blerim Olluri, Dr. Sc. Xhemajl Ademaj
  • Forenzika digjitale, MSc. Blerim Krasniqi

                                             Foto e përbashkët nga konferenca

Publikuar nga AKF
  
KËRKO

Standartizuar sipas standartit SK EN ISO/IEC 17025
SHËRBIMET
UDHËZUES, FORMULAR TEKNIK
PUBLIKIME TË REJA
QASJA NË DOKUMENTE ZYRTARE
RAPORTI VJETOR
 KUTIA ELEKTRONIKE E ANKESAVE>>
Ankesë ndaj
Kontakti juaj (e-maili)
Përshkruani ankesën